Att använda hundpejl

Det är mycket som krävs när man ska hålla på med jakt. Både jägaren och hunden ska ha sin utstyrsel och hjälpredskap för ett effektivare samarbete. Förutom jaktkläder och jaktglasögon så krävs även tillbehör som knivar, hundpejl, telefon där man kan kontrollera hundpejlen samt en rad andra saker som är behövliga vid jakt. Du kan hitta många prisvärda jaktkläder hos ITAB Outdoor och Active Outfit som även satsar på jakttillbehör som ryggsäckar och glasögon. Men är det hundpejlar du letar efter så får du gå någon annanstans.

Hur används en hundpejl?

Det finns flera olika typer av hundpejlar. Vanligtvis består de av ett halsband med sändare som kan lokalisera hunden för ägaren. Man kan följa hunden antingen med en sändare eller med sin telefon. Dessa kallas för mobilpejlar och använder sig av GPS-satelliterna. Hundpejlar kan vara mer eller mindre avancerade och du bör med fördel använda dig av en modell som inte är alltför krånglig eller känslig. När hunden har markerat måste du snabbt befinna dig på plats så att inte viltet sticker. En hundpejl behöver inte bara bestå av ett halsband. I vissa fall kan en GPS-väst vara fördelaktig. Det finns också de nyare modellerna av hundpejlar som kan spåra flera hundar samtidigt.

Det som är extra bra med en hundpejl är att du kan följa med hunden samtidigt som du förflyttar dig med bil. Hundar tenderar att springa långa sträckor och snabbt, och då är det kanske inte alltid som du har möjlighet att hänga med i svängarna, speciellt när vi talar om drivande hundar eller löshundar som letar upp bytena självmant.

Spårlinor

Om man inte har en löshund eller vill hålla koll på hunden närmare, så kan man köpa en spårlina som räcker många meter. På så sätt är man ändå bunden till hunden men kan släppa efter betydligt mer än med ett vanligt koppel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *