Den bästa jaktutstyrseln

Att ha rätt kläder och utstyrsel när man jagar är A och O för en lyckad dag (eller natt). Här ska vi ge tips på kläder som du behöver ha om du inte är riktigt säker eller vill byta från något som du inte tycker passar lika bra. Riktigt prisvärda jaktkläder hos ITAB Outdoor och Active Outfit kan du hitta på nätet men även i butiker i landet.

Jaktglasögon

Underskatta aldrig vikten av ett par rejäla jaktglasögon. Det finns många modeller att välja mellan och som lämpar sig för olika väderlekar. Glasögon bör även användas vid molnigt eller regnigt väder och hjälper då till att skydda mot droppar i ögonen eller för vind. Jaktglasögon har olika skärpor och filter som ibland kan bytas ut och köpas till beroende på hur vädret växlar. De hjälper även till att urskilja djuret bättre så att du inte förväxlar det med en person, din hund eller grenar och andra föremål i skogen.

Jaktkläder

Dina jaktkläder ska skydda mot alla väderlekar samt ha tillräckligt med plats för att stoppa ner telefon, knivar, pejl eller vad det nu kan vara. Det är bättre att ha lager på lager och kunna ta av sig när det blir för varmt, än att ha en enda tröja och en jacka ovanpå. Tänk på att skydda dig i skogen även när det är varmt, för du riskerar att skrapa upp dig på alla kvistar och grenar som finns. Kläderna hjälper dig även att undvika bakterier från skogen som i vissa fall kan ge sjukdomar.

Sist men inte minst; ta ett par behagliga och vattentäta skor som lämpar sig för den svåraste terräng.

Köp helst kamouflerade jaktkläder som gör att djuren inte ser dig lika bra. Nästan alla djur har en salig förmåga att se, höra eller känna på sig när något sattyg dyker upp i närheten och med rätt mundering märks du inte lika lätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *